Mi fő a kínai fazékban, ami nem is fazék, hanem wok?
A kínai konyha a világ egyik legegészségesebb konyhája. A kínai étlek redkívül sok összetevőt tartalmaznak, viszont mindegyiket csak kis mennyiségben. Kstoljátok meg Hay Lin kedvenc ételét, a sült rizst.
Hozzávalók:
- egy zacskó főtt rizs - 10 dkg sonka - 3 tojás - teáskanálnyi őrölt gyömbér - teáskanálnyi apróra vágott snidling - egy gerezd elkapagatott foghagyma - só, teáskanálni szójaolaj, 3 kanál zsír vagy vaj
A főzéshez és aprításhoz kérj fenőtt segítséget!
Mit kell csinálnod?
1. A sonkát vágd apró kockára 2. Egy minél mélyebb serpenyőben melegítsd fel a zsírt(vagy vajat), és kb. 1 percig pirítsd benne a foghagymát és a gyömbért 3. Most üsd bele a tojást, keverd meg, süsd további egy percig 4. Add hozzá a sonkát és a rizst.Mindezt jó alaposan keverd össze, és süsd 3 percig 5. Most jöhet a só, és a szójaolaj, illetve a további 2 perc sütés 6. Kész is vagy. Az ételt adagold tányérokra, és szórd meg snidlinggel. Jó étvágyat! |