Mi f a knai fazkban, ami nem is fazk, hanem wok?
A knai konyha a vilg egyik legegszsgesebb konyhja. A knai tlek redkvl sok sszetevt tartalmaznak, viszont mindegyiket csak kis mennyisgben. Kstoljtok meg Hay Lin kedvenc telt, a slt rizst.
Hozzvalk:
- egy zacsk ftt rizs - 10 dkg sonka - 3 tojs - teskanlnyi rlt gymbr - teskanlnyi aprra vgott snidling - egy gerezd elkapagatott foghagyma - s, teskanlni szjaolaj, 3 kanl zsr vagy vaj
A fzshez s aprtshoz krj fentt segtsget!
Mit kell csinlnod?
1. A sonkt vgd apr kockra 2. Egy minl mlyebb serpenyben melegtsd fel a zsrt(vagy vajat), s kb. 1 percig pirtsd benne a foghagymt s a gymbrt 3. Most sd bele a tojst, keverd meg, ssd tovbbi egy percig 4. Add hozz a sonkt s a rizst.Mindezt j alaposan keverd ssze, s ssd 3 percig 5. Most jhet a s, s a szjaolaj, illetve a tovbbi 2 perc sts 6. Ksz is vagy. Az telt adagold tnyrokra, s szrd meg snidlinggel. J tvgyat! |